T K

CORAL PLATFORMU

Roche Müstahzarları San A.Ş.

CORAL PLATFORMU

CORAL PLATFORMU

Proje İçeriği

Coral, hasta tedavi yolculuğunu iyileştirmek için tasarlanmış dijital bir sağlık platformudur. Tek bir ülke odaklı tasarlanmadığından tüm ülkeler ve tedavi alanları için kullanılabilir. Coral, hastalara dört ana alanda yardımcı oluyor: a. Tedavi/Tıbbi Malzemelere Erişim: Hastaların ev konforunda, sahip oldukları tedavilere erişimlerinin sağlanması. b. Hastalık Eğitimi: Ekosistemindeki tüm paydaşların (Hasta/Hasta Yakını) bilgi seviyelerini ve yaşam kalitelerini artırmak için mümkün olan en iyi şekilde eğitilmesi. c. Tedavi Takibi: Hekimlere, hastanın klinik ziyaretleri dışında da hastanın sağlık durumu hakkında güncel bilgi sağlanması. d. Hasta-Hekim İletişimi: Hekimlerin hastaları ile iletişimini artırarak, teletıp yardımıyla mekansal kısıtlamaların ötesine geçirilmesi.


Projenin Amacı

Roche Türkiye; onkoloji, hematoloji, immünoloji, bulaşıcı hastalıklar, oftalmoloji ve sinir bilim alanlarında çığır açan ilaçlar geliştirerek, merkezi & hasta başı tanı çözümleri, moleküler çözümler ve diyabet alanları, profesyonel ve kişisel kullanıma yönelik cihazları, biyokimya, hormon, genetik, diyabet, moleküler ve kanser test portföyü ile geniş bir faaliyet alanında tedavi sunup hastaların yaşamlarını iyileştirmektedir.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Tedavi akışında yepyeni bir süreç yaratmayı hedefleyerek yola çıktık. Bunu yaparken de odağımıza hastayı koyarak; ilacın/tedavinin/bilginin hastaya/hekime en kolay şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. Yenilikçi ve güçlü bir ekiple Türkiye’de yaratılan Coral, diğer ülkelerde kullanılan uluslararası bir platform haline geldi.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Coral platformu içindeki en büyük inovasyonlar; * Reçeteleme sonrasında, hastanın evden çıkmadan ilacın hastanın evine doğrudan ulaşımının sağlanması, * Bu süreçte doktor, hemşire, kargo firması, randevu, ülkede varsa ödeme entegrasyonları ile uçtan uca esnek çözüm üretilmesi, * Yerel gereksinimlere bağlı olarak veri depolama için yerel veya global bir sunucu kullanılabilecek esnek bir altyapı oluşturulması, * BT çözümünün ilaç, dil, ülke, veri tabanı lokasyonu, akış esneklikleri ile web ve mobil çözümlerle sağlanmasıdır


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Türkiye üst yönetimi projeyi tam olarak destekledi. Bunun haricinde; Bölge İş Yönetimi, Bölge IT Yönetimi ve Global Tedarik Zinciri de projeyi her açıdan sponsor oldu. Coral, Türkiye’den dünyaya ihraç ettiğimiz bir proje oldu.


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

* Medikal * Tedarik Yönetimi ve Planlama


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

20


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

Lostar - BT GüvenlikDorukNet - AltyapıScope Digital - Yazılım Geliştirme


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

Yok